Kazuri sieraden zijn handgemaakte en beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost-Afrika. Elk steentje wordt met de hand gevormd zonder mallen door een van de inmiddels 350 vrouwen die bij Kazuri in dienst zijn.

Wijlen Lady Susan Wood startte met Kazuri in 1975 met het doel om alleenstaande vrouwen een kans te geven een inkomen te verdienen met het creëren van sieraden.

Met behulp van keramiekworkshops maakten de vrouwen zich de techniek eigen. Tot op heden gebeurt dit nog steeds op dezelfde manier. Kazuri is inmiddels van eigenaar veranderd maar bevindt zich nog steeds aan de rand van Nairobi, op een gedeelte van het landgoed van Karen von Blixen, bekend van de film “Out of Africa”. Kazuri is al een aantal jaren erkend als “Fair Trade” door de IFAT.

U, als drager van Kazuri, steunt dit principe en u helpt de vrouwen Karuri en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst.

Kazuri betekent “Klein en prachtig” in het Swahili, de taal van Kenia.

AANVULLING

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost-Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen. Echter, door de corona crisis zijn veel vrouwen in de problemen gekomen. In Kenia zijn geen sociale vangenetten en als er geen werk is valt het inkomen volledig weg. Als koper en drager van dit unieke sieraad ondersteunt u het principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst. Een sieraad van Kazuri kopen heeft op dit moment nog meer betekenis!

Bekijk hier een mini-documentaire (4 minuten) over Kazuri: